+36-70-633-5001 info@bali-gali.com

Zen avagy a dolgok valódi természete

márc 28, 2023 | Design, Mind

„Vedd számba a téged most körülvevő tárgyakat! Becsüld meg őket! Összeköt velük valami különleges, egy ok, amiért megszerezted őket. Vigyázz rájuk; úgy kezeld őket, mint a legjobb dolgokat.”

Shunmyo Masuno japán buddhista szerzetes, kerttervező, a ZEN – Az egyszerű élet művészete c. könyv szerzője

A Zen filozófia távol-keleti irányzat, melynek elsődleges célja, hogy megszabadítson az illúzióktól, szenvedésektől, kényszerességtől.

A hogyant nem határozza meg, inkább abban segít, hogy az ember felismerje valódi lényegét és a többi dologgal alkotott egységét.

Ez nyitja meg a kaput a szabadság felé.

Környezetünk kialakítása szempontjából elsődlegesen a japán egyszerűséget érdemes szem előtt tartani, aminek mai modern olvasata a minimál dizájn.

Természetesen a letisztult környezet sem nélkülözi az életstílusra utaló jelzésértékű tárgyakat, legyen szó faragott

Buddha szoborról vagy maszkról, illetve más természetes alapanyagú kiegészítőkről, textilekről vagy éppen tárolóedényekről.

fa buddha panel
kő buddha
lámpa

A Zen élni tanít a maga természetességével. Minden kézzel készült „tárgy” érintésével egy másik embert érintünk, aki művészetével és az alkotás pillanatainak örömével ajándékoz meg bennünket.

Amikor ránézünk otthonunkban egy lakberendezési kiegészítőre, egy másik embert pillantunk meg a maga történetével. Értékeljük ezeket a pillanatokat! A tárgy természete a mi természetünk része.

Ágnes

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Email

info@bali-gali.com

Telefon

+36-70-633-5001